`...Berjuanglah wahai Ansorullah Dengan matlamat daulah Islamiyah Berkorbanlah wahai yang beriman Dengan harta dan segenap kepunyaan...`

[ Selamat Datang ]

Anda Merupakan Pelawat Ke

[ Mursyidul Am ]
[ Waktu ]
[ Kalender Hijri ]
{ Daulat Tuanku }
[ Live Traffic ]
[ DPPPJS ]

DPPPJS

[ Pesanan Anda ]

Free chat widget @ ShoutMix
[ Gambar Hari Ini ]
[ Video Hari Ini ]

[ TranungKite ]
 • [ Harakah Daily ]
 • [ PAS Selangor ]
 • [ Laman PAS ]
  [ Powered by ]

  A© MBH ArtD'Sign

  Ahmad Za'im

  Free Blogger Templates

  BLOGGER

  “Sesungguhnya Kami pernah membentangkan amanah kepada langit, bumi, bukit-bukau, gunung-ganang, lalu mereka tidak bersedia untuk memikulnya dan merasa terlalu berat, dan manusia sedia untuk memikulnya, sesungguhnya ia sangat zalim lagi sangat jahil”

  >> Kepimpinan PAS Pusat 2007 - 2009
  >> Paparan Terkini
  Sibuk Burukkan PAS dengan isu Babi, Allah tunjuk pengkhianatan isteri Khir Toyo_l
  Monday, April 28, 2008
  Dari niat untuk memalukan Tan Sri MB Selangor dan ahli-ahli EXCO serta kerajaan Pakatan Rakyat negeri, atas kononnya isu ladang babi baru-baru ini, hari ini yang sebaliknya menjadi mangsa dan menanggung padah adalah Ketua Pembangkang DUN Selangor, Khir Toyo sendiri.

  Isu menculik (hijack) BALKIS dan melarikan jutaan wangnya, kini menjadi bualan rakyat, hinggakan orang-orang Melayu yang menurut Shabery Chik marah kepada kerajaan PR Selangor atas isu babi tempoh hari, saya yakin sudah tidak marahkan babi lagi tetapi lebih marah pada Khir dan isterinya.

  Isteri Khir, Zaharah Kechik, mengatakan yang wang RM9.9 juta yang dilarikan itu adalah wang BALKIS dan beliau berhak mengalihkannya. Kononnya ahli-ahli BALKIS termasuk beliau sendiri berhempas-pulas bagi mengumpulkan dana sebanyak itu melalui pelbagai aktiviti. Apakah yang dihempas dan apakah yang dipulas sedangkan menurut laporan sebahagian besar wangnya datang dari syarikat-syarikat miliki kerajaan negeri yang ketika itu diterajui oleh suaminya Khir Toyo?!

  Zaharah dan Khir lupa bahawa BALKIS itu adalah suatu persatuan yang berdaftar, persatuan kebajikan isteri-isteri wakil-wakil rakyat Selangor. Menurut perlembagaannya pengerusi BALKIS adalah isteri MB Selangor. Jadi bagaimana BALKIS boleh memanggil Mesyuarat Agung Luar Biasa (EGM) sehingga memutuskan membubarkan persatuan dan mengalihkan dananya pada 11 Mac, 2008 sedangkan ketika itu Menteri Besarnya adalah Tan Sri Khalid Ibrahim dan bukannya Khir Toyo lagi!

  Tak kiralah jika dana BALKIS RM1 atau RM100 juta, ianya bukan milik, Zaharah atau Khir, ia milik persatuan! Memandangkan pada tanggal berkenaan Zaharah bukan lagi isteri MB dan Khir bukan lagi MB, maka meneruskan juga urusan BALKIS adalah suatu jenayah dan kesalahan besar! Perkara ini serius dan saya harapkan pihak Pakatan Rakyat ataupun PAS, PKR atau DAP negeri segera membuat laporan polis kerana ternayata terdapat unsur rasuah dan pecah amanah yang telah dilakukan oleh Presiden dan EXCO BALKIS.

  Saya mengharapkan selepas ini mereka yang menahan terik berdemonstrasi dengan sepanduk anti babi, hari ini akan melakukan perkara yang sama tetapi tukar sepanduknya dari anti babi ke anti pecah amanah, anti Zaharah dan anti Khir, berani?
  posted by Pemuda @ Monday, April 28, 2008  
  0 Comments:
  Post a Comment
  << Home
   
  >> Previous Item
  >> Download
  • Borang Muhasabah Bulanan
  • Hatiku Milikmu [Cerpen]
  • Seindah Mawar Berduri [Cerpen]
  >> Archieve
  >> Kami Peduli
  Link 1
  Link 2
  Link 3
  Link 4
  Link 5
  Dewan Pemuda PAS Petaling Jaya Selatan 2008
  :: Menuju Negara Berkebajikan | PAS For All ::
  © Hakcipta Terpelihara 2008